perjantai 15. elokuuta 2014

Kipeitä tassuja ja muuta

Miten tää voi olla mahdollista. Kerroin jo aijemmin, että Hessu kannatteli tassuaan hiukan viime sunnuntaina, mutta nyt on Minnilläkin sitten tassu kipeä... Tarkemmin ottaen varvas. Se on mennyt samanlailla, kun Hessulla meni vuosi sitten etutassun varvas ihan veltoksi ja pois paikoiltaan. :( Minnillä se on vaan reunimmainen varvas. Veikkaan, että se on tullut Minnin kaivaessa verkkoa, kun on yrittänyt kiusata Mellaa tai sitten vaan riehunut vähän liikaa. Eilen äiti soitti eläinlääkärille, lähinnä kipulääkkeen takia. Sitä sitten hain ja nyt molemmat lupat on kipulääkekuurilla. Jos tosta ei ala tassut paranemaan, pitää mennä lääkäriin.
Onneksi Minni ja Hessu ovat kuitenkin muuten ihan normaaleja, syövät, pomppivat ja ovat innoissaan kaikesta, niinkuin yleensä. Ne vaihtoi nyt Mellan kanssa puolia. Luppien puolella ei ole mitään, minkä päälle voisi hypätä, että ei tassut kipeytyisi lisää.


Sitten Mellan kuulumisia. Mellalle kuuluu oikein hyvää. Tyttö lähtee sunnuntaina siis Nokian kisoihin molempiin helppoihin luokkiin. Mella on hyppinyt nyt kotona jo aika hyvin. Toivottavasti näyttäisi kisoissakin parastaan! :) Uuden keskeneräisen japsiesteen se pomppasi 43cm korkuisena ja pitkän nelosesteen 40- senttisenä. Korkeampia ei olla vielä edes koitettu.
Mella sai myös tänään uudet valjaat, koska vanhat oli jo tosi pienet. Bongasin ton kankaan (tyynyliinan) citymarketin alelaarista kahdella eurolla, niin olihan se pakko ottaa vajaiden tekoa varten! :D

Uudet valjaat :)

Meillä on iskän kanssa pieni esteprojekti. Ollaan tehty nyt japsieste melkein valmiiksi. Vielä pitää laittaa ne "jalat", maalata se ja lisätä vähän puominpidikkeitä. Toinen este, mikä on tekeillä on tällänen autoeste. :D Se on vasta ihan alkutekijöissään, joten saatte nähdä myöhemmin siitä kuvia valmiina. 

Mella hyppäs tän ton kokosena eli 43cm :)


Sori laatu, kuvat otettiin jo aika pimeällä...


Ostin eilen myös tälläsen pureskelulelun kaneille. Minni ja Hessu eivät oikein välittäneet siitä, joten annoin sen Mellalle. Sen mielestä sitä on tosi kiva jyrsiä! :)

Eilinen auringonlasku

14 kommenttia:

  1. Tosi hienot valjaat Mellalla! :)
    Noi esteet on kans tooosi hienoja. :o

    VastaaPoista
  2. Ihanat valjaat, ja sopii tosi hyvin Mellalle värien puolesta! :)

    VastaaPoista
  3. Noi esteet on hienoja! :) Ja kivat valjaat!!:)

    VastaaPoista
  4. Teetkö valjaita tilauksesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tee, teen vaan satunnaisesti omien ja kavereiden kaneille. :)

      Poista
  5. Paljon toi puulelu makso:)?

    VastaaPoista
  6. Johtuiskohan noi Minnin ja Hessun varvaskivut siitä, että hypytät ym. niitä liikaa, kun niitä ei oo tarkotettu estekaneiksi? Kanin etu on varmaankin aina se tärkein eikö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaankaan, sillä varpaat on menneet sijoiltaan, siis yksi varpaista, eli sen on täytynyt jumittua jonnekkin. Sitä paitsi hypytän kaneja korkeintaan 1-2 kertaa viikossa ja kääpiöluppa on juuri aika hyvä rotu esteille ;) ja Minniä en ole nyt edes vähään aikaan hypyttänyt, ja kipeä varvas on tullut ihan yhtäkkia, joten ei se voi siitä johtua.

      Poista
  7. Ei ole lainkaan harvinaista, että kanilla murtuu varvas kun se esimerkiksi kaivaa jotain, mihin varvas jää kiinni. Saattavat jäädä hieman hassuihin asentoihin, mutta ne kyllä paranevat ja eivät myöhemmin kania häiritse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tiiän, kun hessullakin joskus väänty varvas, mutta nykyään ei haittaa menoa mitenkään :)

      Poista
  8. Oi vitsi oikeesti, ihanat valjaat! Sopii Meltsulle tosi hyvin!♥ Ja super hienoja esteitä myös :). Voisitko joskus tehä postauksen missä kerrot miten teet lapavaljaat? Joko videona tai kuvina? :)

    Ihana blogi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, tää kommentti piristi päivän!! :) (taino illan) En kyllä usko, että teen, ja mäkin oon oppinut tekeen noi ihan vaan ottamalla mallia toisista lapareista ;)

      Poista