keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Esteiden esittely

Nyt vihdoin sain tehtyä tämän meidän esteiden esittelyn. Viime osa löytyy täältä, joka on kylläkin jo aika vanha.

Kaikki esteet on mun itse tekemiä, ellen toisin mainitse. Kaikkiin ei ole omia puomeja, joten samat puomit saattaa näkyä parissa esteessä. Mutta eiköhän aloiteta! :)

Vaaleanpunainen pysty
Max. korkeus on 55cm ja tää on ollut tosi hyvä. Mella ja Hessu pääsee tämän jo kokonaisena, joten teen ehkä joskus vielä korkeamma pystyn.


Puolipyramidi
Tää on ollut hyvä este ja paljon käytössä. Korkeimmillaan se on kuitenkin vain n. 35cm eli vähän liian matala. Tää este on myös ollut aina tosi helppo hypätä kaikille kaneille molemmista suunnista.

Japanilainen
Tää on toinen mun uusimmista esteistä ja iskä autto mua aika paljon tän sahaamisessa. Vielä puuttuu jalat, mutta kyllä se on jotenkin kivien avulla pystyssä pysynyt. Tähän mulla ei ole kaikkiin pidikkeisiin tollasta raidallista puomia, mutta ei se haittaa. Joka tapauksessa on ollut hyvä este, ja maksimikorkeudeltaan muistaakseni n. 55cm.

 Kaksoiseste
En nyt tälle parempaakaan nimeä keksinyt, mutta tämä este on siis aika omaperäinen ja muuttanut ulkonäköään monta kertaa. Siinä on tollanen mun kehittelemä sählypallolankku, joka on ollut ihan hauska. Noi sanomalehtipuomit on kuitenkin jo tosi huonot ja sateessa mennyt pilalle. Tää este on myös tosi helppo hypätä, max. korkeudeltaan vain 35cm, joten siksi aika huono.

Kolmonen
Tää on jo aika vanha, mutta edelleen tosi hyvä este. Etummaisen esteen max korkeus on 33cm, keskimmäiset 39cm ja takimmaisen n. 45cm. Tämänkin esteen Mella ja Hessu pomppaavat kepeästi kokonaisena, ehkä pitäisi tehdä vähän isompia esteitä... :D

Pikkupysty ja vesieste
Tämä oranssi pikkupysty on oikeastaan nykyään täysin turha, koska se on maksimissaan vain 25cm korkea. Käytetään sitä vaan joskus "maaliesteenä" huvin vuoksi, mutta muuten sitä ei tarvita. Sen edessä on valkoinen laatikko, jonka voi laittaa vesiesteeksi jonkun esteen eteen, niin kuin oikean puoleisessa kuvassa on tehty. Se on ollut hyvä, että kanit ymmärtää sitten kisoissakin pienen vesiesteen idean.

MinniHessu- pysty
Tämä on mun ihan ensimmäinen kunnollinen este ja siis tosi vanha. Tän nimi tulee siitä, kun siihen on maalattu Minnin ja Hessun alkukirjaimet, niin se nimi on sitten jäänyt. :D Tämä on jo vähän kärsinyt, mutta puomin pidikkeet olen uusinut. Max. korkeus on n. 50cm.

Pituuseste
Tämä on tällänen aika lyhyt pituuseste, jota käytän eniten yhdistettynä muihin esteisiin. Esim. tossa oikeanpuoleisessa kuvassa. Pituudeltaan se on 50cm.

Lähtö/maalieste
Tää on ihan perus lähtö- tai maalieste, joka on max. korkeudeltaan n. 15cm.

 Auto
Tää on mun uusin este ja vielä puuttuu jalat. Tossa hyppykuvassa tätä ei oltu vielä maalattu. Musta tästä tuli aika kiva, ja tän voi koota monilla eri tavoilla, mikä on tosi hyvä! :) Korkeutta löytyy n. 53cm ja pituutta 55cm.


Meillä ei ole siis kovin paljon mitään pidempiä esteitä, joten laitan yleensä muutaman peräkkäin, jos haluan treenata pitkiä esteitä. Niin kuin esim. tässä kuvassa.
Toi mun asento...

Noniin, tässä oli kaikki, muistakaahan kommentoida! :) Ja ainiin! Jos hypytän kaneja huomenna, haluaisitteko nähdä siitä kuvia tai videota, vai tuliko tässä jo yliannostus esteitä? :)

8 kommenttia:

  1. onpa muuten ihan sikahieno toi autoeste o: vaude! hienoja nuo muutkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Siitä tuli kyllä aika kiva :)

      Poista
  2. Hienoja esteitä! :) Tuo autoeste on minun lemppari, tosi hieno!

    VastaaPoista
  3. Kateellinen hienoista esteistä! :D Tosi kiva postaus, toi auto ja japsi WAU!

    VastaaPoista
  4. Vautsi, toi autoeste on ihan sairaan hieno! ♥ :o Heinoja ovat toki muutkin. :D
    Ja tee ihmeessä joku video jos hypyttelet pupujas huomenna!

    VastaaPoista