perjantai 11. syyskuuta 2015

Sisäkanien kuulumiset

Viime postauksesta onkin hujahtanut jo viikko! En ole millään kerinnyt postailla, sillä lukio ja talli ovat vieneet tällä viikolla paljon aikaa. Postausideoita tuntuu riittävän vaikka kuinka paljon, mutta niiden toteuttaminen onkin sitten eri asia. Nyt tulin kuitenkin kertomaan pupujussien kuulumisia kuvien kera! Kuvan alla on aina selitystä siihen liittyen.

 Kanit ovat muuttaneet sisälle öiden viiletessä. Mella asuu tuttuun tapaan mun huoneessa ja Minni ja Hessu Elsan. Mellalle kuuluu oikein hyvää, neiti on kyllä niin suloinen touhuaja! Energiaa löytyy varsinkin illalla ja yöllä, joten Mella saa asua nyt öisin vapaana mun huoneessa. Sen häkki on myös auki lähes aina kun joku on kotona. Päivisin Mella löytyykin usein pötköttelemästä mun sängyn alta.


 Minni on kyllä niin hassu otus! Vapaana ollessaan se touhuaa koko ajan jotain. Joko kipittää ympäriinsä, pomppii sohville, tutkii paikkoja Hessun kanssa tai pötköttää sen vieressä kerjäten nuolemista. Yksi Minnin lempipuuhista on myös kaivaminen, jota se tekeekin oikein urakalla vessalaatikoissa sekä halutessaan häkkiin Elsan ovella.

Useimmiten Minni tulee toimeen mitä parhaiten Hessun kanssa, mutta välillä pitää näyttää, että kyllä tämä pikkutätikin osaa määrätä!

Hessu yleensä suuttuu vain silloin, kun Minni alkaa pomottaa sitä, joten Hessu saattaa murahtaa sille. Hessu on ylivoimaisesti meidän kaneista äänekkäin, sillä siltä kuulee aina välillä näitä murahduksia ja kurnutuksia. Useimmiten sen näkee kuitenkin iloisena ja rauhallisena köllöttelemässä ketarat ojossa keskellä lattiaa, niin kuin tälläkin hetkellä. Ihmisiä kohtaan Hessu on aivan ihana! Tulee aina luokse, jos liikahdan vähänkin ja pesee välillä omistajansa huolellisesti.

Lupat ovat kyllä useimmiten ihan parhaat kaverukset. Toista pitää seurata ihan joka paikkaan, eikä varsinkaan Minni halua jäädä minnekään yksin. Yleensä kaksikko lepäileekin söpösti kylki kyljessä ja Hessu pesee Minnin otsaa. :')

Tässä pieni kurkistus Mellan häkkiin, joka onkin nyt melko tilava! Viime vuodesta se on isontunut jonkun verran, ja mitat ovat nyt 280x70cm. Tilaahan se vie huoneestani, mutta mitäpä ei kaninsa eteen tekisi. :'D

Mella pääsisi tosta mökin päältä kyllä hyppäämään pois häkistä, mutta ei se sitä ainakaan toistaiseksi ole yrittänyt. Häkki on vieläpä lähes aina auki, joten eipä sen tarvitsekaan karkureissuja tehdä.

Minnillä ja Hessulla on sama kerroshäkki, mutta nyt siitä puuttuu vielä se kolmoskerros tuolta päältä. Se laitetaan pian. Lupat viihtyvät kyllä tosi hyvin tuolla häkissään, vaikkei se kovin iso olekaan. Yleensä pikemmikin haluavat häkkiin kuin sieltä pois.

Kun kanit tulivat sisälle, alkoi tietysti kauhea merkkaaminen, joka jatkui jonkin aikaa. Nyt oon yrittänyt kouluttaa niitä vähän uudestaa vessalaatikoille. Vapaanaollessa siis jätöksiä tuli joka paikkaan, joten laitoin pari vessa-astiaa keittiöön. Niihin olen nyt siirtänyt aina papanat ja pissat paperilla lattialta. Edistystä näkyy jo selvästi, vaikka papanoita löytyy tietysti välillä muualtakin.

Tällä viikolla ei sitten päästäkään Puotinharjulle! Tosi harmi, olisihan siellä ollut Mellan eka eliitti. Mutta tuleehan niitä sitten taas joskus. Koska kisohin ei päästä taaskaan, ajattelin hypyttää kaneja kotona viikonloppuna. Haluaisitko nähdä mieluummin kuvia vai videon viikonlopun hypytyksestä? :)

4 kommenttia:

 1. Tämmöset kuulumispostaukset on kivoja! Ja hypyistä tykkään kyllä niin kuvista ku videoistaki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Juu tänään hypytettiin ja otettiin sitten kuvia :)

   Poista
 2. Voi tuota Minniä! Sen löysä olemus sai väkisinkin hymyilemään! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Minnillä on kyllä tota ylimäärästä nahkaa vähän liikaakin.. :'D

   Poista