keskiviikko 11. joulukuuta 2013

11. Luukku: Kanien kehitys esteillä

Huomatkaa tänään jo aiemmin julkaistu video! :D

Tänään kerron teille vähän meidän kanienkehityksestä esteillä, vaikkei ne olekaan nykyäänkään mitään hyviä hyppijöitä. Kuvat on tosi huonoja, koska ne on vanhoja ja mulla oli sillon huono kamera. Jotkut kuvat on leikattu videolta, siksi huono laatu.

Kun Minni oli vielä aika pieni hypytimme sitä aina dvd-levykoteloiden yli. Ne oli siis n. 20 cm korkeita. Minni älysi idean aika nopeasti. Minni ei ole silti oikein ikinä kauheasti nauttinut hyppimisestä, koska se on luonteeltaan aika ujo. Sen takia ei Minniä hypytetä niin usein kun Hessua, mutta nykyään Minnikin on päässyt hyppimään vähän enemmän.

 Tässä kuvassa Minni on pudottanut kaikki rimat tökkäämällä ne alas.. :D

Toooosi huono kuva, mutta tollasia viritelmiä meillä oli, kun ei ollut vielä minkäänlaisia esteitä.

Nykyään Minni hyppii noin 30 cm esteitä. Sen ennätys on varmaan 35cm, mutta se on hypännyt myös 33cm okserin. (En tiä sanotaanko kaneilla sitä okseriksi, mutta sellanen kaksoiseste). Eli Minnin kanssa ei olla edes kokeiltu hyppiä enempää kuin 35cm, koska se ei pääse niitä eikä me haluta pakottaa, kun se ei tykkää niin paljoa mennä isompia. Tässä kuvia Minnistä tältä vuodelta eli kaksivuotiaana.


Sitten Hessun vuoro. Hessun kanssa aloitettiin hyppiminen samalla tavalla kuin Minnillä, dvd-laatikoilla ja tietysti pienillä esteillä. Hessu on aina ollut vähän parempi pomppija kuin Minni. Luulisin, että siksi, koska Hessulla on pidempi vartalo ja se on rohkeampi ja tykkääkin hyppiä vähän enemmän.
Hessu tajusi myös idean suht-nopeasti. Aluksi annettiin sille aina herkkuja hypyn jälkeen, mutta ei olla enää pitkään aikaan annettu.


Nykyään Hessu hyppii myös n. 30-35 cm esteitä, mutta sen ennätys on toi okseri tossa seuraavassa kuvassa, muistaakseni taaimmaisen riman korkeus oli 39cm ja etummaisen 33cm.  En ottanut sillon kyllä kuvia kun Hessu meni ton :(.  Mutta Hesekään ei oo siis hyppinyt ton isompia, kun se aina menee esteen "läpi" jos laitan sen liian isoks sen mieltymyksille.

2 kommenttia: