tiistai 3. joulukuuta 2013

3. Luukku: Miten opetan temput "pyöri" ja "tassu"

Nyt on jo kolmannen luukun aika! Tänään kerron teille videoiden kanssa, kuinka kanille voi opettaa temput "pyöri" ja "tassu".  Toivottavasti saatte ohjeista jotain selkoa, koska näitä on aika vaikea selittää! :D

Pyöri

Jos kanisi rakastaa ruokaa, niin tämä temppu on aika helppo opettaa, kunhan olet kärsivällinen. Ensin näytä herkku kanille ja liikuta herkkua pyörimissuuntaan. Jos kanisi alkaa seurata sitä, anna se sille. Jos kanisi seuraa herkkua heti todella hyvin, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

 Tee kokonainen ympyrä kanin ympärille hitaasti, (samalla kun se seuraa herkkua) ja anna herkku kanillesi heti, kun se on pyörinyt kokonaisen ympyrän. Toista joka kerta sama käsky esim. "pyöri!" Tätä vaihetta kannattaa toistaa todella monta kertaa, vaikka joka päivä tai aina kun antaa kanille herkkuja.
Sitten voit alkaa aina nopeuttaa vähän pyörimisen vauhtia. 

Kun kanisi osaa jo pyöriä hyvin seuraamalla herkkua, voit kokeilla tehdä enää pienen liikkeen kädelläsi. Jos kanisi pyörii, palkitse se heti. Toista tätäkin vaihetta monta kertaa ja pienennä joka kerta käden liikettä.

Lopulta kanisi luultavasti pyörii jo itsestään, jos sinulla on herkku kädessä ja sanot tietysti käskyn.

Kaikki kanit ei opi yhtä nopeesti, mutta meidän kanit oppi näin.

Tässä silloin joskus julkaistu temppuvideo, jonka alussa näkyy, kun Hessu pyörii.

Tassu

Tämän ohjeen luin jostain toisesta kaniblogista. Mun tarkotus ei oo nyt matkia sitä tai kopioida sen juttua, vaan kertoa tätä toimivaa ohjetta eteenpäin! :) Hessu oppi tän meinaan tosi nopeasti!

Tämäkin ohje käy parhaiten ruokaa rakastaville kaneille. Ensin nosta kätesi aika korkealle ja pidä herkkua kädessäsi. Sano kanillesi aina sama käsky, esim. "tassu!" Heti kun kanisi koskee tassulla/tassuilla käteesi, anna herkku sille. Toista tätä vaihetta tosi monta kertaa.

Laske sitten kättäsi aina kerta kerralta vähän alemmas, mutta varo, ettei kanisi saa napattua herkkua itse kädestäsi! Nyt kun kätesi on alempana, kanisi pitäisi antaa silti tassu. Jos se antaa, niin se on tosi hyvä! Muista vieläkin sanoa joka kerta "tassu!" Harjoittele kanisi kanssa tätä usein, niin se saattaa oppia käskystä antamaan tassua.

Hessulla tässä on ongelmana se, että se antaa välillä molemmat tassut ja vähän niinkun kuopasee niillä kättä, mutta jos namia pitää noin sen pään korkeudella eli aika korkeella, niin se antaa vaan yhen tassun.

Toivottavasti tästä videonpätkästä saa jotain selvää, kun se on niin epäselvä.Kiva, jos jaksoitte lukea tai jos jollekkin oli hyötyä tästä! Osaako teidän kanit jotain temppuja? :)

7 kommenttia:

 1. Ei vielä mutta yritän opettaa!hyvät ohjeet:)

  VastaaPoista
 2. Mun kani ei ota kädestä herkkuja :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei harmi, sit tää ohje ei oikeen toimi sun kanille:(

   Poista
 3. Meillä ei toimi toi tassu temppu.ne ei ymmärrä et pitäis antaa tassu vas yrittää väkisi suulla kaivella herkun nyrkistä:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo huomannut vastata tähän, mutta okei kaikilla pupuilla ei varmaan toimi :(

   Poista
 4. Hyvät ohjeet en kokeillut vielä mutta varmasti pian!

  VastaaPoista