torstai 6. maaliskuuta 2014

Minnin eläinlääkärireissu

Varoitan jo etukäteen, että tästä voi tulla aika pitkä postaus! :D

Mutta siis aamulla huomattiin, että Minni on tosi outo. Se ei syönyt mitään, ei edes lempiherkkujaan, banaania, pellettiä tai hapankorppua ja se makoili koko ajan.

Kun olin kävelemässä koulusta kotiin, pikkusiskoni soitti mulle ja sanoi, että Minni on maannut tosi kauan, eikä välitä, vaikka siskoni tuuppii sitä. Minni ei myöskään edelleenkään syönyt mitään. Tulin nopeasti kotiin ja huomasin myös, että Minni ei todellakaan ole normaali. Se makasi koko ajan ja vaihteli asentoa useasti ja ei ollut kiinnostunut mistään.
Äiti soitti sitten eläinlääkärille ja lääkäri oli sitä mieltä, että kannattaa käydä siellä, koska on vaarallista, jos kani ei syö pitkään aikaan.



Lääkäri sitten tunnusteli Minniä siinä jonkun aikaa ja ei löytänyt mitään erikoista. Se sanoi, että Minnin oireet viittaavat ummetukseen. Sitten, kun se meni laittamaan Minnille lääkkeitä valmiiksi eri huoneeseen, Minni pomppikin äkkiä kuljetusboxiin ja alkoi syömään heinää oikein raivokkaasti! :D Ihan kun se olisi aavistanut, että saa piikkejä, jos ei ala syömään. No, kyllä se tyttö sai silti kaikki piikit. Minni sai siis suoliston toimintaa edistävän piikin, kipulääkettä, B- vitamiinia ja sitä vielä nesteytettiin, eli laitettiin niskaan piikillä nestettä. Muut piikit tyttö antoi laittaa oikein hienosti paitsi nesteytys oli sen mielestä inhottavaa ja tyttö pyristelikin oikein
tarmokkaasti ja piikki osui äitini käteen... :D Mutta ei sen käteen mitään ainetta tullut.
Sitten saatiin vielä kotihoito- ohjeet mukaan ja vähän lääkettä. Eli huomenna laitetaan ruiskulla suuhun suoliston toimintaa edistävää lääkettä aamulla ja illalla.

Minni eläinlääkärin pöydällä
 Kun tuotiin Minni kotiin, Hessu oli oikein innoissaan tytön paluusta ja nuoli Minniä paljon :) Se saattoi kyllä johtua siitä, että Minnin niskaan oli laitettu sitä nesteytysainetta, kun Hessu nuoli juuri sitä kohtaa... :D

Hessu hoitaa♥

Mutta nyt on tyttö onneksi täysin normaali ja iloinen, tälläkin hetkellä pompottaa tuolla jossain :)

6 kommenttia:

  1. kiva kun on edes (kanilla) parempi olo:)
    mulla on kauhee paa kipu ollu koko viikko:(
    voitko tehä häkki esittelyn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi :( Ja en ole ihan varma, kun meidän kanien häkissä ei oikeestaan ole mitään erikoista ja se on näkynyt blogissa monta kertaa.

      Poista
  2. Hyvä, että asia selvisi :). On hienoa kuinka et jäänyt vain ihmettelemään vaan aloitte toimia mahdollisimman pian, näin Minnillekin oli paljon parempi :).

    VastaaPoista
  3. Hyvä että tyttö on nyt kunnossa:)

    VastaaPoista