perjantai 30. toukokuuta 2014

Tyttöjen totutusta toisiinsa!

Tänään aloitettiin kanejen tutustumisoperaatio. Tarkoituksena olisi saada noista kolmesta lauma, jossa eläisivät sopuisasti toisiaan tukien! :)
Aloitimme totutuksen Minnistä ja Mellasta, koska naaraat on vaikeampi yleensä totuttaa toisiinsa kuin uros ja naaras. Paikkana toimi lähes puolueeton leikkimökki, jossa Minni on vain joskus kauan sitten käväissyt ennen sen maalaamista. (Maalasimme sen nyt lähipäivinä vaaleanpuna-valkoiseksi :'D) Laitoimme leikkimökkiin paljon piilopaikkoja ja tunnelin sekä heinää, porkkanaa ja herkkuja, jotta kanien huomio kiinnittyisi ensimmäisenä niihin.

Valmistauduimme siihen, että Minni hyökkäisi Mellan päälle heti. Mutta mitäs kummaa, totutus alkoikin oikein lupaavasti, sillä Minni ja Mella eivät tapelleet yhtään! Minni vaan yritti välillä juosta Mellan perään tai vähän hyökätä, mutta ei pystynyt, kun on niin hidas verrattuna Mellaan. Tämä oli kyllä myös pieni ongelma, sillä puput eivät saaneet yhtään sovittua kumpi on pomo, kun ei kumpikaan alistanut kumpaakaan. Mutta uskon, että molemmat tiedostavat Minnin olevan pomo, sillä se on vanhempi ja usein koittanut näykkiä Mellaa verkon läpi ja jahdata nyt leikkimökissä.
Puput olivat leikkimökissä yli tunnin ja päätin viedä ne sisälle ja jatkaa toisena päivänä. Mutta ennen sitä koitin vielä yhtä keinoa saada ne vähän enemmän tutustumaan toisiinsa. Laitoin ne samaan kantokoppaan ja lähdin köpöttelemään ympäri pihaa. Puput olivat tosi kiltisti ja hakivat turvaa toisistaan, olihan kuljetus hurjan pelottavaa! Käveltyäni jonkun aikaa toin tytöt sisälle ja päästin ne vielä eteiseen kaksin. Minni koitti vähän jahdata Mellaa, mutta siihen se jäikin. Sitten mun oli kuitenkin pakko laittaa Mella omaan häkkiinsä ja palauttaa Mimu miehensä luo, sillä Mella ei ole vielä tottunut Hessuun. Sunnuntaina jatkuu viimeistään totutukset.
Alku siis näyttää hyvinkin lupaavalta, vaikkei mitään kunnollista ystävyyssuhdetta vielä tyttöjen välille saatu, mutta toivottavasti näistä vielä lauma saadaan! :)

Nyt päästän teidät kuvien pariin ja luultavasti myöhemmin laitan sitten videota tästä. :)

Pulla ja pitkula- täydentävät toisiaan :)♥


Videolta leikattu haistelutilanne...

...niin kuin tämäkin. :)



Ja vielä pari kuvaa kanien totutuspaikasta ja tulevasta kesäasunnosta. :) Tässä siitä näkyy kylläkin vain puolet.



2 kommenttia:

  1. Toivottavasti Minni ja Mella tottuvat toisiinsa niin saat ihanan lauman! :)

    VastaaPoista