keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Vastaukset kysymyksiin osa 1 !

 Nyt tulee puolet kysyspostauksen vastauksista. Kysymyksiä tulikin ihan mukavasti, joten julkaisen vastaukset kahdessa osassa. Kiitos paljon kaikille kysymyksiä laittaneille! :)


1. Kuinka tärkeää blogin pitäminen sulle on asteikolla 4-10?
-Varmaankin joku 8½

2. Mistä sait idean tähän blogiin?
-Ensin mulla oli eläinblogi, jossa kerroin ratsastuksesta ja kaneista. Mutta se oli musta aika sekava ja huono blogi ja aattelin kohdistaa blogin aiheeksi ainoastaan kanit, eli en saanut oikeastaan ideaa mistään tietystä asiasta.


3. Minkä ikäisiä kanisi on?
-Minni on vähän alle 3 ja puoli vuotta, Hessu on vähän päälle 3v ja Mella n. 5kk :)

4. Aiotko tulevaisuudessa tehdä töitä eläinten parissa?
-En luultavasti, vaikka eihän sitä koskaan tiedä.

5. 3 asiaa mitä haluat elämältäsi?
-En osaa yhtään vastata näihin tulevaisuuteen liittyviin, mutta hmm, no ainakin hyvän elämän! :D

6. Lempi ruokasi? entä kanien?
-Mun on kaikki mummin tekemät ruuat, varsinkin lihapullat ja makaroni! Kanien on banaani, omena ja porkkana ja melkein kaikki ruoka!

7. Kuinka paljon kanit vaikuttavat arkeesi? Kuinka paljon aikaa kuluu päivässä/viikossa?
-Aika paljonkin, kun touhuilen niiden kanssa aika paljon kaikkea. En osaa sanoa mitään tarkkoja aikoja, mutta päivässä (päivästä riippuen) n. 2-4 tuntia.

8. Mitä kaikkia eläimiä sinulla on ollut?
-Näiden kolmen kanin lisäksi syyrialainen hamsteri, Manu.

9. Miksi juuri kanit? 
-Kanit on sellasia juuri sopivia, ei liian vaativia hoitaa, suloisia, seurallisia (riippuu kanista) ja niiden kanssa on kiva puuhailla kaikkea :)


10. Entä miksi juuri nämä yksilöt?
-Minni ostettiin vaan, kun selailtiin, missä olisi k-luppia syntynyt ja se poikue sattui vastaan ja ei ollut liian kaukanakaan.
Sitten sille piti saada kaveri ja menimme yhdelle kotieläinpihalle ihan muuten vaan käymään. Siellä oli sitten kaninpoikasia ja päätimme ostaa pojan sieltä. Valitsimme Hessun vain rodun ja sukupuolen perusteella. Viikon päästä haettiin sitten poika kotiin. :)
Mella taas siksi, että olin jo tosi pitkään haaveillut esteristeytyksestä, ja vidoin vanhemmat suostui sen hankintaan. Sitten varasimme alustavasti naaraan poikueesta, joka ei ollut vielä syntynyt. Poikasten synnyttyä ja kasvettua sain valita kahdesta ja halusin Mellan, kun se oli niin kivan näköinen ja oloinen. :)

11. Top 5 kaniblogit?
Monet on tosi hyviä, mutta tässä parhaimmistoa mun mielestä :)
1. Never forget to smile
2. Pupuninjat 
3. Riemuloikka 
4. Karvakorvat ja kokki 
5. Kaninpäiviä 

12. Top 5 eläimet?

1. Kani
2. Hevonen
3. Koira
4. Kissa
5. Hamsteri

13. Top 5 kanirodut?
-Tähän en voi oikein kunnolla vastata, koska en "tunne" kauheasti eri rotuisia kaneja. Nää on musta kuitenkin ihania/ vaikuttaa kivoilta: Kääpiöluppa, (este)risteytykset, venäläinen, belgianjänis, hollantilainen, rex, belgianjätti jne.

14. Mikä kaneissa on parasta?
-Niiden "höpsöys" ja sellanen seurallisuus ja yleensäkin niiden luonne! :)

15. Aiotko ruveta kisaamaan kanien kanssa?
-No tavallaan kisaan jo, vaikka ollaan oltu vasta yksissä kisoissa. Mutta siellä oli niin mukavaa ja kanitkin meni hyvin, että kyllä varmasti jatkan kisaamista! :)

c. Katriona A.
Hessu helpolla suoralla :)
 16. Miksi hankit Mellan?


Selitin sen oikeastaan jo tossa kysymyksessä numero 10. Mutta siis olin halunnut kolmatta kania ja erityisesti esteristeystä jo tosi kauan. Ja sen takia juuri sitä "rotua", että olin ihastunut niihin eri blogejen kautta ja halusin myös kanin, joka tykkäisi hypätä esteitä ja sen kanssa saisi siis harrastaa estehyppyä. Ja muutenkin halusin tuollaisen vähän erilaisen kanin kuin Minni ja Hessu, ettei kaikki ole ihan samanlaisia. Eli siron ja seurallisen ja onhan noi tosi kauniitakin! Tää ei tarkottanut, että noissa meidän ihanissa lihapullissa olisi mitään vikaa, vaan on kiva, että on vähän erilaisia kaneja. :)



Noniin siinä oli eka puolisko. Toinen tulee luultavasti lähiaikoina. Moikka! :)

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus... tai siis tykkään lukea näitä kysymyspostauksia :). Ja kiitos paljon tuosta blogini mainitsemisesta tuossa top 5 kohdassa! :3

    VastaaPoista