sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Ypäjä 3.9.2016

Neljän kuukauden kisatauko on nyt ohi ja eilen lähdimme kanien kanssa kohti Ypäjän estekisoja! Kisat pidettiin Suomenratsujen Kuninkaallisten yhteydessä. Mukaan tuli Mella eliitti suoraan ja pituuteen sekä Jummi helppoon suoraan. 

Meidän kaneista ei ole ainakaan vielä kuvia, joten hepat saa nyt kuvittaa tätä postausta.

Sää ei meitä suosinut, sillä päivä oli suurimmaksi osaksi tosi sateinen ja viileä. Varsinkin heppapuolen tapahtumista olisi saanut paljon enemmän irti, jos ei olisi tarvinnut värjötellä kanien luona olevassa katoksessa. Oli kuitenkin kiva päästä pitkästä aikaa kisaamaan pupujen kanssa ja ehtihän niitä suomenhevosiakin hetken katsella sateen ja kanikisojen loputtua. 


Mella 
Tämä neiti oli ihan liekeissä. Ennen ratojaan se olisi vaan halunnut juosta täysillä joka suuntaan, niin kuin pienenä jänönä kaikissa ekoissa kisoissaan. Ainakin tauko toi lisää innokkuutta niin kuin arvelinkin!

Päivä alkoi eliitti suoralla. Mella puhkui intoa ja juoksi heti ekan kierroksen reippaasti tiputtaen vain 2 estettä! Seuraava kierros oli Mellan paras eliitti ainakin tähän mennessä. Mel juoksi taas radan alle 20 sekunnissa ja tällä kertaa vain yhdellä hassulla virheellä! Tyttö voitti siispä luokkansa ja sai näin ensimmäisen sertinsä! Hieno jänö.♥



Pituuteen ei ollut mitään odotuksia, sillä sitä ollaan menty viimeksi huhtikuussa Salon kisoissa, jossa Mella taisikin olla luokkansa viimeinen. Aloitimme metristä ja etenimme 160 cm asti eli napattiin klassauspiste! 170 cm kohdalla Mellasta huomasi jo väsymyksen, eikä se pituus enää mennyt. 160 cm tulos riitti kuitenkin tänään luokan toiseen sijaan! :)



Mellan palkintosaalis!

Jummi
Jummi oli elämänsä toisissa kisoissa! Ekoissa kisoissaan Maskussa Jum ei saanut tulosta, koska oli liian hidas. Nyt tavoitteena oli siispä se, että saisimme edes jonkunlaisen tuloksen.

Helpon suoran eka kierros mentiin melko hitaasti, mutta maaliin päästiin kuitenkin 3 virheellä! Toisella kierroksella alkoi sataa kunnolla. Tämä kierros meni kuitenkin hurjan hienosti Jummille, vain yhdellä virheellä ja vieläpä melko reippaasti! Pisimmätkin esteet ylittyi nätisti. Jummi sai siis myös klassaspisteen, hieno poitsu! :')

Kuvannut Helmi N.!

Karoliina, joka tietää paljon mc-kaneista, tunnusteli myös kisoissa Jummin mahaa. Se oli kuulemma tosi hyvässä kunnossa, normaali kanin maha! Massakin on hyvä, joten tällä hetkellä asiat on Jummilla oikein hyvin.


Puput meni siis hienosti eilen, en voisi olla tyytyväisempi! :) Ensi kisoista ei ole vielä mitään tietoa, mutta luultavasti pariin viikkoon ei mennä mihinkään. Olen myös miettynyt kanien rokottamista, mutta katsotaan nyt. 

3 kommenttia:

  1. Oi hienot puput! Molemmilta niin siistit radat, onnea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittii, niin kyllä oli tällä kertaa! :') <3

      Poista
  2. Hyvä Kanit♥. Hyvä myös että Jummin maha on hyvempänä. Onnea Jummille ja Mellalle. Onnea myös sulle♥

    VastaaPoista