maanantai 2. tammikuuta 2017

Lomameininkiä

Hyvää uutta vuotta kaikille! Tästä lähtee siis vuoden 2017 eka postaus, hullua. Viime vuosi ja varsinkin syksy hujahti hetkessä ohi. Joulu ja loma ovat olleet mukavia, ja lomaa on vielä onneksi viikko jäljellä!




Kanien kanssa ei olla touhuttu sen ihmeempiä. Ulkona on käyty aika vähän, mutta nyt kun lumikin tuli takaisin, voitaisiin yrittää käydä enemmän. Tässä postauksessa on kuvia muutamalta kerralta, kun jänöt pääsivät lumeen kirmaamaan.



Mellalle ja Jummille kuuluu ihan hyvää. Viimeöinä niillä on vaan ollut vähän kinaa Jummin itsepäisyyden takia. Jummin pitää nimittäin aina saada pusuja juuri silloin, kun Mella on asettunut mukavasti pitkälleen. Jummi sitten kirjaimellisesti tunkee nenänsä Mellan nenän alle ja jos Mella ei ala nuolla sitä, Jummi alkaa tökkiä Mellaa pyllyyn tai purra selkään. Tästäkös Mella vihastuu ja nousee useimmiten pöristen seisomaan, jonka jälkeen kuitenkin nuolee Jummin kokonaan. Tämän jälkeen Jum menee makaamaan tyytyväisenä eikä ajattelekaan nuolla Mellaa. Voiko olla itsepäisempää kania?


Olen nyt antanut Mellan ja Jummin olla öisin mun huoneen lisäksi rajatulla alueella muualla talossa. Tämä on onneksi auttanut ja Jummin ei tarvitse ihan koko ajan tunkea Mellan viereen.


Jummi pääsi yhtenä päivänä taas ulkoaitaukseen ja se nauttii siellä juoksemisesta kyllä hurjasti! Se on niin suloinen, kun se kipittää ympäri aitausta, kaivaa, seisoo takajaloillaan ja heittää iloloikkaa. Nämä kuvat ei ole nyt kovin laadukkaita, koska näitä ottaessa oli jo vähän pimeä.



Uutena vuotena yritettiin olla taiteellisia ja tehdä sädetikuilla ja taskulampulla upeita valomaalauksia, mutta ne nyt vähän meni miten meni. Osasta tuli ihan kivoja, mutta suurimpaan osaan jäi kyllä aika paljon tulkinnanvaraa, heh. Laitan nyt kuitenkin tähän muutamia.



 Tässä näitä hieman mielenkiintoisempia otoksia. :D


Eilen vietiin kaikki kanit ulkoilemaan valjaissa ja Mella pääsi myös piitkästä aikaa hyppimään esteitä! En edes muista, milloin viimeksi oltaisiin hypitty ulkona, ehkä pari kuukautta sitten. Kuvia otettiin vaan Mellasta, tässä vielä niitä.

Mel oli innoissan hyppimisestä, ehkä vähän hämillään aluksi. Hienoja loikkia tuli, vaikka pidettiinkin esteet suurimmaksi osaksi aika matalina. Mellalle tuli kuitenkin pian kylmä, joten vietiin se sisälle.


Kisoissa ei olla käyty nyt kolmeen kuukauteen ja tulevasta ei ole tietoa. Tällä hetkellä mulla ei ole minkäänlaista hinkua kisoihin, mutta toisaalta uskon, että pian se tulee. Olen miettinyt paljon kanien rokottamista, ja ainakin nyt olen sen kannalla, että kanit tullaan rokottamaan. Ulkokisojen aikaan mulla on jo toivottavasti ajokortti (kyllä, maanantaina 18 v. :o), joten siinä mielessä kisoihin pääsisi helposti itsekin. Katellaan nyt.

Viime aikoina on tullut postailtua tosi harvakseltaan, osittain myös sen rikki menneen koneen takia. Huomasin muuten, että ne kanien päivä -videot on vielä kamerassa, joten haluaisitteko vielä joulukuun alussa kuvatun kanien  päivän? Voisin yrittää editoida sen jollain muulla koneella, jos vain jotain kiinnostaa. :)

12 kommenttia:

  1. Harrastatko myös ratsastusta kun joissain sinun postauksissa on hevosten kuvia? Ja hyvä postaus!❤

    VastaaPoista
  2. Juu kanien päivä kyllä kiinnostaisi:)

    VastaaPoista
  3. Kauanko olet ratsastanut?

    VastaaPoista
  4. Millä tallilla käyt?

    VastaaPoista
  5. Haluaisin että tekisit joskus kokonaan ratsastus/heppapostauksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin joskus tehäkin, jos keksin jonkun aiheen :)

      Poista
  6. No vaikka joku tunti jos saat jonku kuvaa sua nii vaikka siitä, ratsastan nimittäin itekki nii tykkäisin jos tulis myös heppapostaus:)

    VastaaPoista
  7. Moikka! Sun blogin lukijana olen ollut jo pitkään, mutta en sen enempää ole perehtynyt. Nyt kuitenkin löysin sun tubekanavankin ja videot vaikutti tosi kivoilta :) Erityisesti pidin kani aiheisista videopostauksista :) Jatka samaan malliin! -Sanga

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla että tykkäät! Nyt on kyllä ollut sielläkin aika hiljaista, mutta ehkä pian saan valmiiksi uuden kanien päivä-videon :)

      Poista