sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Tassunjälkiä lumessa

Niin se ensilumi satoi meillekin perjantaina! Kunnolla satoikin, sillä nyt ulkona on ihan valkoista, mihin suuntaan vaan katsoo.

Perjantaina käytiin näyttämässä lunta Minnille ja Mellalle, mutta silloin oli jo melko pimeää, joten ei saatu montaakaan hyvää kuvaa. Tänään eli sunnuntaina käytiin uudestaan päivällä, ja oli jo paljon helpompi saada juoksukuviakin. Tällä kertaa myös Hessu pääsi ihmettelemään valkoista maata.


Minniä kuvasin vain perjataina, joten siitä löytyy ainoastaan nämä kuvat. Silloin ruoho pilkotti vielä lumen alta.
Minni ei oikein tykännyt kastumisesta ja halusi pian sisälle. Mella oli varsinkin perjantaina tosi ihmeissään lumesta ja ei suostunut aluksi liikkumaan ollenkaan. 


 Se tajusi kuitenkin pian, että lumessa pomppininen on hauskaa ja veti jättiloikkia pitkin pihaa.
Järkyttävä salamalla otettu kuva perjantailta, mutta hypytettiin Mellaa muutaman kerran pikkuesteen yli. Käytössä oli vain yksi puomi ja tolpat, mutta hienosti se yritti vielä tätäkin korkeampaa.Kun Silja yrittää ottaa Mellan syliin...
Mel oli kaneista kovin lumenkaivaja!
 
Mellalle on kasvanut melkoinen leukapussi... No ei, se vaan auttoi vähän pihan auraamisessa. x)
 Hessun annettiin olla vaan hetki varovasti pihalla, koska se on taas vähän ontunut etujalkaansa, tosin nyt vasenta. Muuten se on kuitenkin ihan normaali, syö, juoksee ja on oma reipas itsensä. Ainoastaan istuessaan kannattelee hiukan vasuriaan.

Joka tapauksessa Hessu tykkäsi tutkia lunta ja erityisesti muiden kanien hajuja. :D Se myös jyräsi pitkin lumihankea omalla tyylillään ja söi lunta(?!). Toisaalta ei mikään ihme Hessulta, se kun yleensä yrittää syödä kaiken, mikä eteen tulee.

Hylje vauhdissa
Mä en ole mitenkään talvi-ihmisiä, mutta nyt oli kyllä kiva, kun tuli vihdoin lunta. Ulkona on ainakin paljon valoisampaa ja nätimpää!


4 kommenttia: