lauantai 23. tammikuuta 2016

Luminaamoja ja purkanjauhajiaVaroitan heti alkuun, että tässä postauksessa tulee olemaan paljon tekstiä. En olekaan vähään aikaan kertonut ihan vaan kuulumisia meidän poppoolta. Niin kuin olette varmaan huomanneet, postaustahti on ollut jo pitkään tosi huono. Postauksia on tullut vain 1-2 viikon välein. Ideoita on, mutta aikaa ja vaivautumista ei tarpeeksi. En nyt jaksa kuitenkaan pälättää tästä sen enempää. Omapahan on blogini ja harrastukseni, mitä siitä teille jauhamaan.


Kanit pääsivät tänään pitkästä aikaa ulos, sillä aamulla mittari näytti -4 astetta -25 asteen sijasta! Kovia pakkasia onkin ollut jo ihan tarpeeksi ja vihdoin päästään ulkoilemaan enemmän. Kaikki kanit olivat ulkona kuitenkin vaan vartin, koska sisäkaneina niille tuli tälläkin kelillä nopeasti vilu. Napsin jokaisesta kanista muutamia kuvia, joilla tämä postaus on pääosin kuvitettu.Aloitetaan kuulumiset vaikka Minnistä. Minni on kyllä semmonen touhutäti että. Noin viikko sitten Minni päätti säikäyttää meidät ihan kunnolla nappaamalla syödyn purkan lattialla olleen sanomalehden päältä. Siinä se sitä sitten jauhoi ja me yritettiin vetää sitä kaikilla keinoilla pois sen suusta. Neiti on yleensäkin tosi huono näyttämään hampaitaan ja niin se tälläkin kertaa puristi pieniä talttojaan yhteen niin kovaa kuin pystyi... Lopputulos oli se, että sain ihan vähän purkkaa pois sen suusta, mutta suurimman osan se nieli.


Illalla annettiin Minnille paljon heinää ja vettä. Onneksi sillä oli ruokahalu säilynyt ja se puputti heinää reippaasti Hessun kanssa. Kauhulla odotettiin aamua, että onko neiti vielä kunnossa vai onko se saanut suolitukoksen. Minni oli onneksi ihan normaalin oloinen aamulla ja on ollut edelleen! Toivottavasti selvittiin säikähdyksellä, vaikka mistä sitä tietää, kuinka kauan se (oikeastaan ne kaksi purkkaa) siellä elimistössä kiertää...Minnin ja Hessun häkkiin on tullut pieni laajennus. Oltiin mietitty jo pidempään, että Elsan huoneeseen mahtuisi isompikin alue niiden käyttöön, kun sillä on melko iso huone. Siirrettiin sitten vähän pöytää ja kasattiin muutamasta kompparista ja aidasta lupille pieni aitaus häkin ympärille. Minni ja Hessu ovat kyllä varmaan tykänneet, kun saavat liikkua vähän vapaammin ja tulla häkin ulkopuolle milloin haluavat. Minnin lempipuuhaa on myös ryömiä häkin alla varsinkin silloin, kun joku yrittää ottaa sen kiinni... :'D


Uusi alue on vielä aika tyhjä, mutta koitetaan hommata sinne joku tunneli tai piilopaikka, kun löydetään hyvä.
Hessulle kuuluu perus hyvää. Marraskuussa kerroin, että poika ontui etujalkaansa. Hessu pääsi sitten kunnon hyppylomalle Lemmikkimessujen jälkeen ja hyppi esteitä seuraavan kerran vasta kahden kuukauden päästä, silloinkin ihan pieniä. Jalka on jo ihan normaali ja niin on herrakin.

Kunnon lurppa vauhdissa xd


Torstaina kokeilin hyppiä sen kanssa sisällä pitkästä aikaa kunnon esteitä. Pystytin olkkariin minipystyn ja uudemman pitkän femman tyylisen esteen. Hese pomppi hienoja loikkia melkein paikaltaan niin kuin yleensä, mutta ei jaksanut hyppiä kauaa. Muutama Hessun pompuista tuli videolle, joten kokosin niistä ja Mellan loikista pikkukoosteen.


Mellakin pääsi siis myös pomppimaan torstaina. Päivällä hypytin sitä valjailla, jolloin se oli aika laiska ja jännittynyt. Päätin kokeilla illalla lisää, kun Mel oli jo virkeämpi ja kyllä loikka lensi! Otin myös valjaat kokonaan pois, koska ne tuntui vaan häiritsevän sisällä.Estekisoja on jo parit tiedossa, enkä malta odottaa niitä! Vuoden ekat kisat tulee olemaan meidän osalta Liedon ystävänpäiväkisat 13.2., jossa kisaillaan mutkia Mellan ja Hessun kanssa. Myös Maskuun 2.4. olisi suunnitteilla lähteä samaisen kaksikon kanssa. Suuria odotuksia ei ole varsinkaan Mellan kohdalla, sillä viimeaikoina sisällä eliitin hyppiminen ei ole oikein napannut ja messuillakin meni miten meni.


Mella vähän sukelteli hangessa...
Joulukuun toinen DIY ei yllätys yllätys ehtinyt ajallaan valmiiksi. Päätinkin nyt, että tänä vuonna en enää yritä tehdä DIY-postauksia joka kuukausi. Eihän siitä mitään tule, kun projekteissani menee aina enemmän kuin se kuukausi. Jatkan silti näiden tee-se-itse- postausten tekoa aina silloin, kun tulee innostusta. Se joulukuun toinen ohje sitten tulee kun tulee, sillä en ole pystynyt tekemään sitä hirveiden pakkasten takia. Onneksi pakkaset lauhtuu nyt ja pääsen tekemään vihdoin yhden ulkona tehtävän osan siitä. Tässä olikin kunnon kasa kuulumisia, toivottavasti joku jaksoi lukea! Mulla on nyt muuten hirmuinen innostus kuvata joku video tai ehkä parikin. Äänestä toki sivupalkista, jos haluat nähdä jonkun videon. Kommentteihin saa myös ehdottaa, jos tulee muita mieleen!

2 kommenttia: