keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Positiivisempaa esteilyä

Voi apua, mikä tauko täällä on taas ollut! En kuitenkaan aio nyt selitellä sen enempää, mitäpä se hyödyttäisi. Nyt on taas kiva kirjoittaa, kun en ole pariin viikkoon tätä päivitellyt! Sain myös ratkaisun videotyökaluomgelmaan, kun latasin täysin uuden, joten nyt tulee pieni videokin.

Aloitettiin jo jokin aika sitten Jummin kanssa esteiden hyppiminen ihan alusta, vähän kaniystävällisemmällä tavalla. Olette varmaan saattaneet kuulla tästä, mutta inspiroiduin siis Juulian postaussarjasta positiivisempaan hyppykoulutukseen ja ajattelin, että miksipä sitä ei voitaisi kokeilla, ihan jo mielenkiinnosta! Kohteeksi valitsin Jummin, koska Mella on jo esteilyssään sen verran pitkällä ja Minni ja Hessu eivät esteitä juuri enää hypi. Jummi oli siis oikein hyvä, vielä kun sen meno esteillä on ollut välillä vähän nihkeää viime aikoina.

Laitan tähän kuvitukseksi muutaman julkaisemattoman kuvan.

Jummin kanssa aloitettiin ihan vaan yhdestä esteestä ja yritettiin ehdollistaa naksutus. Jum hoksasi sen tosi nopeasti ja nyt se tajuaa jo, että esteen ylitettyä saa herkun. Kun yksi este alkoi sujua, lisättiin mukaan toinen ja välillä ollaan menty myös kolmella. Nämäkin sujuu hienosti, mutta eteneminen on vielä pieni ongelma. Jummi nimittäin pysähtyy usein jokaisen esteen jälkeen ja odottaa multa tietysti herkkua. Niin kuin videosta huomaa, se jatkaa kuitenkin pian eteenpäin tajutessaan, ettei rata vielä loppunut. Mutta ehkä tämä tapa lähtee treenillä pois!Ollaan nyt siis harjoiteltu jo aika monta kertaa, yleensä treenaillaan noin kerran viikossa. Voin oikeasti sanoa, että poika on tänä aikana innostunut esteistä tosi paljon ja on aina aivan intoa piukassa, kun näkee, että kasaan esteitä. Jes, tämä olikin tärkein tavoite, sillä tärkeintähän on, että kani nauttii touhusta! Tähän on tosin osaa silläkin, että palkaksi syötän yleensä sen koko iltaruuan, Selectiven isot pelletit kun ovat tähän juuri sopivia. ;)

Tässä pieni pätkä kaksista ihan sattumanvaraisista treeneistä. Täytyy sanoa, että noi ei ole mitkään parhaat, sillä Jummi oli varsinkin jälkimmäisissä hiukan väsyneellä päällä, mutta muista kerroista ei nyt ole videota.4 kommenttia:

 1. Ihanaa että oot alkanu Jummin kanssa esteilemään tällä tapaa! :)
  Kuvat ja varsinkin tuo videon loppu, ihan parhaita!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on kyllä kivaa vaihtelua! Kiitti paljon! :D <3

   Poista
 2. Hienoa menoa! Jummi näyttää muuten hyväkuntoiselta, onko se pysynyt nyt hyvässä painossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jummi on ainakin toistaiseksi tosi hyvässä massassa, varmaan parhaassa meidän kaneista. Painokin pysynyt nyt tasaisena! :)

   Poista