perjantai 6. joulukuuta 2013

6. Luukku: Kaniaiheisia joululahjavinkkejä

Moi ja hyvää itsenäisyyspäivää! Olen ihan juuri lähdössä mummilaan Poriin koko päiväksi. Puput jää kotiin laiskottelemaan. Miten te vietätte itsenäisyyspäivää? Ootteko vaan kotona? :)

 Tässä luukussa kerron teille muutamia pupuaiheisia joululahjaideoita, joita voit itse tehdä. Näitä voi tehdä myös vaikka ihan itselleen. Kerron myös ohjeet ja toivon, että saatte niistä jotain selkoa! Postauksen lopussa on myös pari lahjaideaa ihan kaupasta ostettuna. :)

1. Huovutettu pupu

Tein koulussa tällaisen huopapupun ja se ei ollut kauhean vaikea tehdä!

-Tarvitset: 
-Huovutusvillaa
-Huovustusneula
-Pienet helmet yms. silmiksi sekä niiden kiinnittämiseen joko neulan ja lankaa tai vain liimaa

Ohjeet: Huovuta huovutusvillasta kanin vartalo. Rullaa villatuppo sopivan kokoiseksi pötkyläksi ja ala huovuttaa neulalla. Kun vartala on valmis, tee muut osat ja kiinnitä ne yksitelle pupuun kiinni. Nenän voit huovuttaa, ommella, piirtää tai tehdä miten vaan itse haluat! Mä tein sen huovuttamalla.

Mun pupu on pääsiäispupu näissä kuvissa, koska tein sen pääsiäisen aikoihin, mutta sitä voi käyttää myös jouluna koristeena! Rusetin voi vaihtaa vaikkapa punaiseen jouluna, vaikka onhan toi vihreäkin aika joulunen! :)


2. Kanikamojen säilytyslaatikko

Jos sinulla on joku kaveri tai sukulainen, jolla on kani, niin tässä on kiva, helppo ja halpa lahjavinkki! Tällaisen voit tehdä myös omien pupujesi tavaroille. Eli laatikko pienten kanitavaroiden säilytykseen. Voit laittaa sinne sisälle vaikka kanin nameja tai jotain muuta, ennen kuin se pääsee käyttöön. Laatikon tekoon voit käyttää mitä vaan, mutta tässä muutamia vinkkejä:

-Laatikko tai purkki (Esim. muovinen karkkirasia)
-Värillisiä pahveja tai papereita
-Tusseja
-Glitteriä
-Tarroja
-Sakset
-Teippiä/ liimaa
-Kaikki askartelujutut käy!

Voit tehdä laatikon esim. tälläisistä purkeista. Mä tein tosta vihreestä.


 Tässä on mun tekemä aika yksinkertanen laatikko. Käytin siihen kullan väristä nauhaa, "kimaltavaa tarrapaperia", pahveja ja tussilla kirjoitin ton "Kanikamat". Sinne sisälle laitin kaikkea sälää niin kun kuvasta näkyy.


3. Pupujen jouluateria (omille kaneille)

Tämän lahjan voi tehdä lähinnä omille pupulle tai miksei kaverinkin kanille. Eli kerää lautaselle kaikkea, josta pupusi tykkää. Käytä mielikuvitusta. Voit esim. leikata porkkanasta sydämen mallisia paloja. Päälle voit laittaa vaikka muutamia kanin nameja. Tarjoile jouluaattona pitkäkorvallesi/-korvillesi!
Viimevuoden jouluateria meidän pupuille! :)


Kaupasta ostettavia kaniaiheisia lahjavinkkejä
Kaikki ei pidä käsitöistä, joten kokosin tähän muutaman lahjavinkin kaupasta kanille tai kani-ihmiselle:

-Kanikirja: Sopisi sellaiselle kanin omistajalle, joka on vasta saanut ensimmäisen kanin, on saamassa kanin tai tarvitsee muuten vain neuvoa kanin hoitoon.
-Lahjakortti eläinkauppaan: Lahjakortti on aina kiva lahja, ainakin mun mielestä, koska voi hankkia juuri sitä, mitä itse tarvitsee. (Kunhan kauppa on oikea :D)
-Nameja kipossa: Voit ostaa pienen kipon esim. peltipurkin ja laittaa sinne pupun herkkupaloja.
-Taulu oman kanin kuvasta. Sen voi tilata esim. Ifolorilta tai tehdä itse.


Näitä ei tullut kauhean montaa ja ei ollut mun mielestä mitään kovin erikoisia, mutta toivottavasti tästä oli edes jollekin apua. :D

3 kommenttia:

  1. Mää aattelin ostaa pupuille semmosen aktivointipallon,vilttejä,herkkuja ja ehkä jonkun tunnelin tai jotain muuta kivaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva :) meidänkin puput saa ehkä yhen vähän isomman lahjan, jota en vielä kerro ;)

      Poista