maanantai 1. elokuuta 2016

Kysymysten vastaukset 1/2

Voi voi, blogin päivittely on taas jäänyt. Nyt loppukesällä koneella istuskelu ei ole oikein napannut. Mutta vihdoin tulee siis kysymyspostauksen vastaukset! Kysymyksiä tuli tosi kivasti, kiitos paljon niistä kaikille! Tässä tulee siis ensin vaan puolet kysymyksistä.


Mitkä ovat kaniesi koko nimet?
Minnin virallinen nimi on Petkelkannan Uni, Mellan Lavella's Electroheart, Jummin Jymy-Juntunen ja Hessulla ei ole mitään kasvattajanimeä.


Unelmien kani?
Tätä on vähän vaikea määritellä tarkasti, mutta kerron nyt yhdestä täydellisestä. Sosiaalinen, rohkea, ihmisläheinen ja energinen kani olisi eniten mieleeni. Kanin pitäisi olla myös ystävällinen, mutta omaa tahtoa saa silti olla. Ulkonäöltään mahdollisimman jänismäinen ja ehkä noin 3-kiloinen eli ei ihan kääpiö. Värillä ei ole väliä. Plussaa olisi, jos siitä saisi estekaverin kisoihin! Aika paljon siispä Mellaa muistuttava! :'D

Kanien kanssa tulevaisuuden suunnitelmia?
Estekisoihin on muutama suunnitelma. Mellan kanssa jatketaan kisoja toivottavasti niin kauan kun sillä intoa riittää, mutta lopetetaan kuitenkin ennen kuin siitä tulee ihan mummeli. Jummin kanssa olisi myös kiva päästä koittamaan uudestaan onnea helppoihin. Lupat eivät tauon jälkeen kisaa enää aktiivisesti, Hessu saattaa korkeintaan hyppiä vielä jokusen keskivaikean.
 ©MaiSu

Mikä tekee juuri sinun kaneista parhaita?
En nyt sanoisi, että ne on mitään maailman parhaita kaneja, mutta onhan ne mulle tietenkin tutuimmat ja rakkaimmat. Tässä kuitenkin "selitykset":

Minnistä kivan tekee ehkäpä sen hauskuus. Sen söpön ja kipakan mummon tempauksille saa vaan aina nauraa. :D

Hessusta mun on tosi vaikea sanoa, mistä siinä tykkään. Se on vaan jotenkin niin... Hessu!

Mella nyt vaan on ollut mulle aina tosi tärkeä, mun oma vauva. Ehkä se myös lähentää mua Mellaan, että ollaan tosi samanlaisia ja muut perheenjäsenet eivät niinkään tykkää Mellasta, joten mun pitää aina puolustaa sitä. D:

Jummi taas on ihan eri maata. Se on jotenkin vaan niin touhukas ja sympaattinen otus ja kaikki tykkää siitä!
 

Paras hetki kaniesi kanssa?
Tykkään ehkä eniten sellaisista ihan tavallisista, rauhallisista ja hiljaisista hetkistä, joina esim. makoilen vaan kanien kanssa ja silittelen ja näen kuinka ne nauttii. Iltaihmisenä mieleen tulee myös sellaiset hiljaiset kesäyöt, joina päätän mennä ulkoiluttamaan kaneja. ♥Miten kaikilla kaneillasi meni ensimmäiset kisat?
Mun ekoissa kisoissa Tampereella 13.7.2014 oli mukana Mella ja Hessu. Pieni Mella kipitti helpon suoran hirmu nätisti 1 virheellä ja voi että olin tyytyväinen helpon suoran 3. sijaan! Helppo mutka hylättiin, koska Mella päätyi molemmilla kierroksilla hyppäämään esteen väärältä puolelta.Hessun kanssa ei mennyt niin hyvin, sillä se sinkoili joka suuntaan, ja mä vaan kiskoin, kun en osannut hallita sitä yhtään... yhh. Mutta Hessu meni silti vain 1 virheellä.Myös Minnin ekat kisat 25.4.2015 meni nätisti 1 virheellä! Jummin ekat ja tähän mennessä ainoat kisat päättyivät ajan loppumiseen kesken... :DOnko sinulla suosikkiblogeja?
Luen monia hyviä blogeja, mutta tässä muutama lemppari: Never forget to smile, Never gonna say goodbye ja Jump by Jump.

Oletko harkinnut blogin pidon lopettamista?
En ole itseasiassa koskaan! Vaikka blogin päivittely on tuntunut välillä nihkeältä ja ideoita ei ole, ei ole kyllä ikinä tullut mieleen koko blogin poistaminen. Tykkään kuitenkin pohjimmiltani tästä hommasta paljon!


Mainitse henkilöitä, joiden kanin hoidon periaatteista tykkäät?
Sanotaan vaikka Juulia. Juulian kaneilla on tosi hyvät tilat, ruuat ja aktiviteetit, joissa on selkeästi ajateltu asioita kanin kannalta. :)

Mitä pelkäät eniten kaniesi kanssa?
Sitä, että ne karkaisivat, koska en saisi välttämättä ikinä tietää, miten ne voivat ja se epätietoisuus olisi vaan kamalaa. Toinen kauhea juttu olisi varmaan joku tauti, joka veisi ne kaikki.


"Ihailetko" jotain muuta kania kuin omiasi, ketä?
En jaksa luetella näiden omistajia, mutta kisoissa näkemiäni ihailtavia hyppijöitä tai muuten vaan kivan näköisiä ja oloisia pupuja on ainakin Ra, Poksa, Toukka, Rydi, Loki ja Rini. :)

Haluaisitko kasvattaa kaneja?
Ainakaan tällä hetkellä en haluaisi. Haluan pitää kanit vaan lemmikkeinä ja pitää niillä mahdollisimman hyvät olot. (Enkä siis kiistä sitä etteikö kasvattajalla voisi olla hyvät.)

Minkä kokoiset häkit kaneillasi on?
Nyt kesällä kanit asuvat mökissä ja yleensä päivät ulkoaitauksissa. Mökki on jaettu keskeltä kahtia ja molemmilla puolilla asuu siis kanikaksikko. Puolet mökistä on suunnilleen 2x2 metriä, luppien puoli vähän pienempi. Mellan ja Jummin ulkoataus on 4,2x1,2m ja Minnin ja Hessun n. 3x2,5m.

Muulloin kun kesällä Mella ja Jummi asuvat vapaana mun huoneessa ja Minnillä ja Hessulla on sitten jonkinnäköinen häkkiviritelmä Elsan huoneessa.

Tässä näkyy jotenkin mökin molemmat puolet, vaikkei kokonaan mahtunutkaan kuvaan.

Ja tässä hiukan sotkuiset ulkoaitaukset.

Kuinka paljon kanisi juoksevat vapaana?
Kesäisin kanit ovat siis yleensä päivät aitauksissa, mutta sen lisäksi annetaan yleensä jokaisen kanin juosta valjaissa joka päivä ainakin kerran.

Sisällä asuessaan Mella ja Jummi ovat käytännössä koko ajan vapaana koko talossa, paitsi silloin kun otetaan Minni ja Hessu juoksemaan. Lupat eivät oikein viihdy vapaana, joten niitä pidetään joka päivä pari kertaa koko talossa, yhteensä n. 2-3 tuntia, kunnes ne haluaa jo takaisin omaan häkkiin.


Minkä kokoisista kaneista tykkäät eniten?
Tällä hetkellä kiinnostaa eniten sellaiset vähän isommat, ehkä n. 3- tai 4-kiloiset. Meidän kanit ovat tosin kaikki tollasia kääpiöitä, eikä niissäkään mitään vikaa ole.

Mikä on omasta mielestäsi paras youtube-videosi?
Ehkä tämä Mellasta tehty video. Ei se mikään erityisen hieno ole, mutta jotenkin tykkään vaan tosta musiikista ja se sopii musta Mellaan. :') Tämä on myös selkeästi mun katsotuin video.Miksi tykkäät käydä estekisoissa?
Monestakin syystä. Yksi tärkeä syy on, että pääsee harrastamaan ja toimimaan yhdessä kanin kanssa ja onhan se hypyttely kivaa! Pääsee myös tutustumaan muihin samankaltaisiin ihmisiin ja erilaisiin ihaniin kaneihin.

Haluaisitko, että estekilpailut jatkuisivat taas?
Vähän aikaa sitten olin iloinen tauosta. Olen edelleen sitä mieltä, että tauko tuo varmasti lisää intoa kisoihin niin kaneille kuin mullekin sitten kun kisat jatkuu elokuun jälkeen. Mutta kyllä, nyt olisi kiva päästä kisaamaan ja näkemään kaikkia pitkästä aikaa, odotan siis jo innolla kisoja!

  ©MaiSu


Mikä on lempipuuhasi kanien kanssa kesällä?
Ulkoilu valjaissa ja esteiden hyppely, kun on kivat kelit!

Laita myös joku hauska kuva kaneistasi! 
Oli vähän vaikea löytää mitään kovin hauskaa, mutta tässä pari oudohkompaa otosta...Tulipas pitkä, kiva jos jaksoit lukea! Mietin, että voisin tehdä sen toisen osan ehkä videolla, vai mitä sanotte? :)

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja juu tee vaan videolla mut postauksenakinkäy�� terveiset sulle ja kanelille�� Ps voiks käydä tsekkaa mun blogin Marian ponielämää

    VastaaPoista
  2. Kiitti, kiva kuulla! Kävin kattomassa! :)

    VastaaPoista