perjantai 19. joulukuuta 2014

19. Luukku: Kanin piparit

Innostuin tässä jossain tekemään kaneille keksejä ja etsin netistä kaikenlaisia kaninkeksiohjeita. Yhdistelin vähän niitä ja tein taikinan. Ekalla kerralla keksit eivät kovettuneet ollenkaan, koska laitoin liikaa turvotettuja pellettejä ja vettä.
Toisella kerralla laitoin enemmän ruisjauhoja ja vaan ihan vähän pellettejä ja vettä, jolloin keksit onnistuivat tosi hyvin.

Mutta siis nyt kerron teille vähän, miten noi tein. Noista määristä en osaa tarkalleen sanoa, mutta jos näitä innostut tekemään, niin katso myös itse taikinan koostumusta ja että mitä pitäisi lisätä.


Tarvitset
-Ruisjauhoja
-Jotain hedelmää/vihannesta esim. porkkanaa tai omenaa
-Kanin pellettejä tai herkkuja
-Vettä
-Mitä ikinä keksitkään!

 
1. Ensin laitoin ihan vähän pellettejä purkin pohjalle ja peitin ne juuri ja juuri vedellä, että ne turpoaisivat. Turvotin niitä niin kauan, että ne oli muuttuneet "mössöksi". 
2. Sitten raastoin porkkanaa pienen palan, vähän alle puolet. 
3. Lisäsin kulhoon ensin ruisjauhoja n. 5 rkl, porkkanaraasteen ja pellettimössön ja sekoitin kaikki. Lisäsin joukkoon vähän vettä, että taikina ei olisi liian kuivaa. (Lisää vettä taikinan kosteuden mukaan, itse laitoin alle puoli dl.)


Seuraavaksi laitoin taikinaa kökkäreen piparimuotin sisään ja levitin sen sormella joka kohtaan. Sen jälkeen painelin vielä muutamia pellettejä pipareiden päälle.


Sitten uuniin 200 asteeseen n. 10 minuutiksi!

Valmis! Tässä vaiheessa pitää vain odottaa, että keksit jäähtyvät, sillä kanille ei saa antaa niitä lämpiminä. Pipareiden pitäisi myös kovettua jäähtyessään, missä mulla meni ainakin aika kauan.

Kyllä puput tykkäävät todella paljon ja mä annan näitä vaan välillä pieniä paloja herkuksi, joten 6 keksiä kestää meillä aika kauan. Muista kuitenkin katsoa, ettei ne ole menneet pilalle, jos ovat jo tosi vanhoja!

---

Toivottavasti tästä oli jollekin hyötyä. :) Huomenna tulee ehkä tänään kuvaamani kanien päivä- video, jos vaan ehdin editoida sen.

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana resepti!!
    En kyllä ole vielä tehnyt, mutta tästä lähdenkin kokeilemaan <3

    VastaaPoista
  2. Koitin näitä ja kanit tykkää ihan hirveesti :)
    Voisitko tehdä postauksen siitä mitä mieltä olet että este kisoja järjestetään vain etelä suomessa ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva!! :) hmm hyvä idea, mutta luulen, että mulla ei ole varaa siitä valittaa, kun en itsekään ole ainakaan vielä tehnyt asian eteen mitään. Sehän on vain ihmisistä kiinni, että kuka jaksaa järjestää niitä kisoja (esim. juuri omalla paikkakunnallaan) :)

      Poista