maanantai 15. joulukuuta 2014

15. Luukku: Haaste

Moikka! Tänään päätin haastaa itse itseni Kaa ja sekalainen sakki- blogista löytyneeseen haasteeseen, kun sen sai tehdä, jos halusi. :) Tarkoitus on vastata kysymyksiin ja haastaa kolme seuraavaa. En nyt kutenkaan haasta ketään tiettyjä, kun ei muakaan kukaan varsinaisesti haastanut, mutta saa tehdä jos haluaa! Laitin nyt sekaan kuvia värittämään postausta. :)

Ensimmäinen kanisi?
Minni on ensimmäinen kanini. Se tuli siis meille huhtikuussa 2011 ja ensi vuoden alussa täyttääkin jo 4 vuotta!
Unelmien kanisi?
Esteristeytys, sukupuolella ei ole väliä. Se olisi sosiaalinen ja utelias ja hyppisi esteitä hyvin ja mielellään. Ja sitten se tulisi vielä muiden kanien kanssa toimeen. :) Mella on oikeastaan aika lailla mun unelmien kani.

Haluaisitko kasvattajaksi?
En varsinaiseksi kasvattajaksi ainakaan nyt. Niinkuin jo joskus sanoinkin, unelmoin silti, että saisin tehdä Mellalle yhden poikueen, mutta se ei nyt ehkä olisi kauhean järkevää.

Kanin/kaniesi paras ja huonoin puoli?
Minnin paras on varmaan uteliaisuus uusia aisoita kohtaan ja huonoin ujous.

Hessun paras on sen luonne. Se on vaan niin ihana, kun se on niin vauhdikas, utelias ja rohkea, mutta jos jännittää, se kiipeää mun syliin turvaan. :') Huonoin on Minnin pomottaminen, jota tapahtuu aina välillä..

Mellan paras on sosiaalisuus ja huonoin on varmaankin se, että se on aika säikky.
"Turvaan!"
Pet-näyttelyt vain kanihyppy?
Ehdottomasti kanihyppy, vaikken ole näyttelyissä ollutkaan. Esteillä saa oikeasti toimia kaninsa kanssa ja kanikin tykkää lajista, mikä on tosi ihanaa! :) Kaikkihan ei tietysti tykkää, esim. Minni, mutta sen kanssa en siksi kisaakaan.
Tietysti voisi pet-näyttelytkin olla kivoja, en sitten tiedä, kun en ole ollut.  

Omistatko muita eläimiä kuin kaneja, mitä?
En omista.

Paras ottamasi kuva kanistasi/kaneistasi?
Tää on kyllä varmaan mun lemppari :)


Paras kaniblogi?
Seuraan toosi monia kaniblogeja, joten yhtä lempparia on vaikea päättää ja lempparit vaihteleekin välillä. Mutta tässä muutama lemppari: Never forget to smile, Pupuninjat, Nöpönenulit, ja tosi moni muu!

Mitä pellettiä käytät kaneillasi?
Rabbit Royale. Sen lisäksi olen taas alkanut antamaan Minnille ja Hessulle ton sekaan Hobby Plussaa, koska ne on menettäneet massaa jonkun verran, varsinkin Minni.

Minkä kanin ottaisit jostain toisesta blogista jos saisit?
En vieläkään osaa vastata tähän, koska niitä on niin monia! Oikeastaan minkä vaan kivan luonteisen ja näköisen estekanin, jos vain saisin luvan, mutta en saa.

Ostatko kaneillesi joululahjoja?
En varmaan osta, mutta saatan antaa niille jonkun paketoidun ruuan tai muun, jonka ne saa sitten avata :'D

Käytätkö mielummin H- vai lapavaljaita?
Käytän pelkästään lapavaljaita sillon kun valjaita käytän, koska ne ei kohdista vetoa kanin kaulaan niin paljoa kuin H-vajaat.

Mitä käytät kanin/kaniesi häkkien pohjalla?
Mellan aitauksessa on matot ja vessassa puupellettiä. Minnillä ja Hessulla ei ole tällä hetkellä mitään häkin pohjalla, mutta matot tulee jossain vaiheessa ja vessassa myös puupellettiä.

Ovatko kanisi wc-siistejä?
Ovat, mutta vapaana ollessa pääsee papanat ja välillä pissatkin lattialle, jos ei ole ollut pitkään aikaan pääsyä vessaan.

Kaunein kanin väri?
Musta tosi kauniita ovat esim. ruskea, ruskea otter, kaikki japanilaiset ja erityisesti kauniita ovat km japsi perhoset ja x-kirjavat!

Kaunein kani jostain toisesta blogista?
MaiSun Ada on kyllä tosi kaunis!

Mielipide risteytys kanien kasvatuksesta?
Mielestäni se on ihan yhtä järkevää kuin rotukanienkin kasvatus, kunhan poikueelle on joku tavoite tai tarkoitus. Ja kunhan tietää mitä tekee eikä tee poikueita tyyliin sen takia, että poikaset on söpöjä, niin mikä ettei!

Mielipide kanin ostamisesta eläinkaupasta?
Mun mielestä se on jokaisen oma asia, mistä kaninsa ostaa, mutta itse en kyllä ostaisi eläinkaupasta, vaan kasvattajalta, joka on käsitellyt enemmän poikasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti