keskiviikko 17. joulukuuta 2014

17. Luukku: Mitä tapahtuikaan vuonna 2014?


Kanimaisia kuulumisia- blogi haastoi mut tekemään tämän haasteen, eli päätin tehdä sen tänään. :) Postauksen lopussa seuraavat haastetut.

Haasteen ohjeet kuuluvat näin:
1. Etsi kuvia menneen vuoden mieleenpainuneista asioista ja lisää ne blogiisi. Kerro jotain jokaisesta kuvasta. Kuvien suositusmäärä on kolmesta ylöspäin.
2. Haasta mukaan kolme muuta blogia ja ilmoita haasteesta heille vaikkapa kommentoimalla heidän blogiinsa.


 Tämän vuoden huhtikuussa Mella saapui meille pitkän odotuksen jälkeen! Mella näytti heti, kuinka ihana kani se onkaan. :)

 Kesällä yritettiin totuttaa Mellaa luppien kanssa yhteen. Alku näytti hyvinkin lupaavalta, kun Mella tuli heti aika hyvin toimeen Minnin kanssa. Kun totutuskuvioihin lisättiin Hessu, Minnistä tuli agressiivisempi Mellaa kohtaan ja lopulta luovutin, kun pientä kiusattiin koko ajan. Nykyään Minni ei voi sietää Mellaa, se suuttuu vaikka vaan haistaisi sen.

 Olen jo monena vuonna suunnitellut, että kanit muuttaisivat kesäksi leikkimökkiin, mutta vasta tänä kesänä saatiin se aikaiseksi. Mökki oli hieman homeessa keväällä, joten tehtiin pari kertaa homeenpoisto ja maalattiin mökki sisältä, niin se oli taas käyttökelpoinen. Kesäkanilasta tuli oikein värikäs ja iloinen paikka, jossa Mellakin näki koko ajan verkon läpi lajitovereitaan, joten se oli tosi kiva! :)

 Tämä ei liity kaneihin, mutta mun vuoteen aika oleellisesti. Kesäkuussa olin siis riparilla Ahvenanmaalla. Oli kiva ja vähän erilainen ripari. Kesäkuun loppupuolella oli sitten rippijuhlat. :)

 Heinäkuussa oli pitkä hellejakso, jolloin leikkimökissä ei pystynyt olemaan päivisin, joten kanit olivat joka päivä ulkohäkeissä, varjossa tietenkin.

 Silloin kun kanit olivat ulkohäkeissä joka päivä, ne saivat myös ulkoilla pihassa vähintään kerran päivässä. Tänä vuonna alettiin myös pitää Minniä ja Hessua vapaana pihalla, koska todettiin valjaat turhiksi.

Heinäkuussa ostin rippirahoilla uuden kameran, ekan järkkärini. Se on ollut tosi hyvä mun tarpeisiin ja sillä saa kyllä paljon parempia kuvia kuin pokkarilla!

Kesän alussa opetettiin Mella esteille ja Hessukin sai yhtäkkiä lisää intoa hyppimiseen! Tänä vuonna olen vasta kunnolla alottanut tämän lajin, myös kisoissa. Meidän ekat kisat oli 13. heinäkuuta Tampereella.

 Marraskuussa oltiin Mellan kanssa Lemmikkimessuilla Helsingissä ja oli kyllä tosi kiva päivä! Siellä oli paljon nähtävää ja hyppypuolellakin meni kivasti, kun Mel oli luokkansa 6. :)


Mulla tuli nyt suurin osa kesältä, mutta ei se varmaan haittaa. ;D

Seuraavat haastetut ovat:

7 kommenttia:

 1. Siis miten noi Minni ja Hessu oikein voi ulkoilla ilman valjaita? Hiihii voi kun Pipsakin vois, en usko et se heti karkais mutten myöskään uskalla päästää sitä viä vapaaks ilman valjaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä mitään ongelmaa oo, kun ne ei mee kauaksi ja jos menee, niin käydään ohjaamassa niitä pois sieltä. Ja ne antaa yleensä ottaa syliinkin aika helposti. :) Mellaa en voisi pitää ulkona vapaana, koska en varmaan saisi sitä ikinä kiinni...

   Poista
  2. Jaajaa, no toivottavasti Pipsaaki vois sit ees joskus pitää ilman valjaita ulkona :) !

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Saattaa kyll mennä vähän aikaa, ennenkuin ehdin tämän toteuttamaan, mutta ajattelin toteuttaa tämän videona uutenavuotena, kun silloin muistellaan muutenkin kulunutta vuotta! ;) Jos se vain sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta! :) Mä en oo tätä haastetta alottanut, mutta mulle ainakin sopii! :)

   Poista