torstai 18. joulukuuta 2014

18. Luukku: Mistä postausideat syntyy?


Avasin äsken tietokoneen ja mulla ei ollut mitään ideaa tämän päivän luukkuun. Tuijotin tyhjää "paperia" ja mietin, että mitä voisin kirjoittaa. Mutta siinähän se, päätin kirjoittaa teille siitä, mistä niitä ideoita yleensä saan ja mistä muutkin bloggaajat voisivat saada! En tiedä onko tästä mitään iloa kenellekään, mutta eiköhän aloiteta.


1. Kaneista
Koska tämä on kaniblogi, ideoita tulee todella paljon ihan vaan kaneista. Jos en keksi mitään hyvää ideaa, saatan mennä katselemaan kaneja vapaana tai häkissään ja miettiä mistä voisin postata. Esim. joskus saatan katsella kanien häkissä olevia virikkeitä ja saada inspiraation niistä virikeohjepostaukseen.

2. Toisten blogeista
Tietysti ideoita tulee myös toisten blogeista, vaikken niitä ikinä suoraan kopioikaan. Saan usein inspiraatioita muista blogeista ja ne innostavat mua tekemään kanejen kanssa/ kaneille kaikenlaista uutta.

3. Mediasta
Ideoita voi saada myös kaikkialta muualta mediasta esim. lehdistä, telkkarista tai netistä.

4. Muilta ihmisiltä
Jos ei millään keksi hyvää aihetta postaukselle, voi kääntyä perheenjäsenien, kavereiden tai blogin lukijoiden puoleen. Näin saa tehtyä myös postauksia, joita muut haluavat lukea/ katsoa. Muiden ideoita voi muokata vielä paremmiksi keksimällä niihin jotain erilaista ja mielenkiintoista.

Perus kuulumispostauksiin ei tietenkään tarvitse mitään "ideaa" keksiäkkään, kun kertoo vaan, mitä on lähiaikoina tapahtunut tai laittaa juuri otettuja kuvia tai videoita. Nyt joulukalenteriin mun on kuitenkin pitänyt keksiä kaikkia erikoisempia postauksia peruspostausten rinnalle, joten noista asioista olen saanut joitain ideoita.
Ja tärkeää on merkata kaikki postausideat muistiin, koska mä ainakin unohdan ne nopeasti, jos ne on vaan joskus ponnahtanut mieleen. Kirjoitankin yleensä suunnitelmia paperille, tietokoneelle tai kännykkään.

Toivottavasti tästä postauksesta oli edes jollekkin hyötyä. :)

Nyt onkin enää 6 päivää jouluun! Mitä olet pitänyt joulukalenterista tähän mennessä? Onko vielä jotain postaustoiveita loppuluukkuihin? :)

6 kommenttia:

 1. Tää oli kiva! :) Ja toivoisin kanien päivää videolla ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitti toiveesta, saatan ton ehkä toteuttaakin ja kiva, että pidit! :)

  VastaaPoista
 3. Mulle käy noin about joka päivä XD Mutta tosiaan ois kiva nähä enempi videoita täällä :) Esim. tavaroiden esittelyä tai häkkiesittelyä, tai just toi kanien päivä mitä jo ehotettiin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullekin aina välillä, tosin joulukalenterin suunnitteluun varauduin jo onneksi ajoissa tänä vuonna! :D Kiitos ehdotuksista! :')

   Poista
 4. Joulukalenteri on ollu kivaa luettavaa ja monipuolinen. Kiva olisi kuulla jotain mielipide postausta esim eläinkokeet onko oikein , kanin osto eläinkaupasta yms. Tietenkin perus postaukset ja esim video kanien tavaroista olisi kiva:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Itsekin haluaisin tehdä jonkun mielipidepostauksen, mutten oikein tiedä mistä, kun kokemusta esim. kanin ostosta eläinkaupasta ei ole. :/ Video kanien tavaroista tulee luultavasti joku päivä. :)

   Poista