lauantai 20. kesäkuuta 2015

Kesäkuulumisia


Kesä on alkanut mukavan rennosti, vaikkei nyt sään takia ole ihan siihen kunnon kesäfiilikseen päästy. Pupujen kesä on myös alkanut, sillä kaikki puput asuvat nyt kesäkanilassa. Myös Mella saatiin sinne tällä viikolla. Se ehti asua pari viikkoa koko talossa vapaana, mikä oli sille varmasti tosi mukavaa, sillä se on niin aktiivinen ja seurallinen kani. Jos multa olisi kysytty, olisin kyllä voinut pitää Mellaa jatkossakin asumassa vapaana, mutta vanhemmille se ei käynyt. Mel saa nyt siis olla mökissä muiden kanien kanssa, ja saa se onneksi juosta päivittäin ulkonakin.Mellan puoli leikkimökissä on nyt niin, että sieltä pääsee suoraan ulkoaitaukseen, jos ovi on auki. Aina, kun ollaan kanilassa, se saa siis juosta aitauksessa, ellei sitten Minni ja Hessu ole siellä. Mella rakastaa loikkia iisoja hyppyjä ruohonkorsien yli ja lupat sitten pitävät enemmän siitä ruokailupuolesta.
Sisällä meillä asuu tällä hetkellä aivan eri jänö, nimittäin Minnin tyttö Wilma. Wilma tuli meille torstaina hoitoon ja majailee täällä vielä viikon, kun sen omistajat ovat matkalla. Se on ollut alusta asti oikein rohkea kaikkea uutta kohtaan, mitä nyt välillä jotkut äänet pelottaa. Välillä Wilma on ollut hiukan varautunut ja saattanut sen takia koittaa vähän hyökkiä, mutta pääasiassa on oikein kiltti ja hellyydekipä pupu. Toisin kuin vanhempansa, se tykkää paljon rapsutuksista!
Wilma asustaa Minnin ja Hessun häkissä, eli siinä kolmikerroksisessa. Nyt, kun sisällä ei ole ollenkaan muita kaneja, Wilma on saanut olla todella paljon vapaana. On se kyllä semmonen touhutäti. Koko ajan hääräämässä jaloissa ja kaikessa mukana. :') Oikein herttainen palleroinen siis.


Tähän vielä pari kuvaa juhannusyöstä. Oli niin kaunis sumu, että oli pakko mennä kuvaamaan yhdelle pikku polulle melkein yöllä. Siinä oli koiranulkoiluttajalla ihmettelemistä, kun käppäiltiin pätkä tietä jänö narun päässä. Mel tykkäsi juosta polkua edestakaisin, mutta lopulta se näytti siltä, että halusi takaisin kanilaan, sillä olihan ulkona vähän märkää. Kuvat ei onnistuneet mun osalta yhtään, joten laitan niitä vain muutaman.


Joooh, noi pissatassut...


Tänään hypytettiin Mellaa, Minniä ja koitettiin myös vähän Wilman kanssa. Siitä tulee postausta luultavasti ratsastusleirini aikana. Lähden siis huomenna leirille ja palaan perjantaina, mutta ajattelin ajastaa teille yhden postauksen sille välille. :)

2 kommenttia: