sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Pupujen kotitreenit

En nyt sitten loppujen lopuksi muistanutkaan ajastaa tätä postausta ratsastusleirini ajaksi, joten se tulee vasta nyt. Joka tapauksessa viikko sitten lauantaina hypyttelin Mellaa vikan kerran ennen tämänpäiväisiä kisoja. Harjoiteltiin pitkää estettä, uutta vesiestettä ja W-estettä. Sen lisäksi Elsa pomppi hiukan Minnin kanssa ja mä opetin hoitokani Wilmalle (yksi Minnin ja Hessun poikasista) estehypyn alkeita.

Mella ei aluksi tajunnut vesiesteen ideaa, ja laski sinne joka kerta jonkun tassun. Pian se kuitenkin suostui hyppäämään sen yli vinoon, kun vähän autoin ja kohta koko rataa juostiin jo kovaa ja korkealta! Mel oikein innostui eikä pudotellut juurikaan mitään esteitä.






Minni hyppi vain hetken pieniä esteitä, mutta se meni aika hyvin. Vesiestettä pallukka ei tajunnut, joten jätettiiän se pois.
"Ruoka suussakin onnistuu"





 Wilmaa ei olla hypytetty mun tietääkseni koskaan ennen, paitsi kerran koitettiin, kun vein yhden esteen sen luo. Silloin Wilma ei kuitenkaan suostunut ylittämään edes maassa olevaa puomia, joten ei jatkettu kauaa.


Nyt koitin saada Wilman hyppäämään edes puomin yli. Laitoin kaksi ihan miniestettä lähelle toisiaan ja asetin Wimpulan esteen eteen. Aluksi se ei tajunnut yhtään, mitä pitää tehdä, joten odotin vaan. Pian Wilma jo tajusi, että esteen ylittäessä se pääsee jatkamaan omia juttujaan, ja pomppasi sen yli ja lähti juoksemaan. Olin jo silloin tosi tyytyväinen siihen! :'D



Toistettiin samaa kuin aluksi ja niin se pupunen alkoi tajuta enemmän ja enemmän estehypyn ideaa! Pian se suostui jo hyppäämään molemmat esteet putkeen.




Tosta vielä seuraavana päivänä koitin mennä paria estettä Wilman kanssa ja hienosti se muisti idean! Se hyppäsi jo sujuvasti kaksi estettä putkeen, joista toinen oli ehkä 25cm? :') 

Eilen tämä tyttö lähti takaisin omalle omistajalleen. Wilma oli oikein kiva hoitokani! Koko ajan mukana kaikissa kodin jutuissa ja ihmisten luona. Sai se olla kyllä aika paljon vapaanakin, kun oli ainoa kani talossa sisällä.

Tänään kisailtiin Mellan ekoissa vaikeissa Nokialla. Siitä on tulossa juttua seuraavassa postauksessa. Tiistaina lähden taas reissuun, Ruotsiin, jossa ollaan viikko. Katsotaan nyt, jos saisin tällä kertaa ajastettua jonkun postauksen sille aikavälille... :)

5 kommenttia:

  1. Hienoja loikkia ja mukavasti kirjoitettu postaus! Ei turhia selityksiä, muttei liikaa tiivistettykkään. :)

    VastaaPoista
  2. Uu kun hyppivät hienosti <3 Meillä Tiko ei vieläkään suostu hyppäämään yli 20cm korkeata estettä.. jotain vinkkejä, et miten saisin sen hyppäämään? Itseluottamuksen keräämistä? Kyllä se pikkuesteitä tykkää hyppiä, mut hiukanki liian iso este, ni herra pyörii ja hyörii valjais eikä suostu hyppäämään :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kannattaa varmaan jatkaa Tikon kanssa niitä ihan pikkuisia esteitä, kunnes itseluottamusta kertyy lisää. Kun pienet esteet alkaa sujua jo tosi hyvin, niitä voi koittaa nostaa vaikka ihan pikkusen kerrallaan, eikä korottaa liian nopeasti uudestaan. Pikkuesteitä hyppiessä toivottavasti kertyy itseluottamusta, kun esteiden tippuminenkaan ei voi säykäyttää kania. :)

      Poista
  3. Näin itsekkin ajattelin, mutta oli pakko hieman kokeneemmalta vielä kysyä :D täytynee sit suht aktiivisest hyppii herrankaa pikkuesteitä :)

    VastaaPoista